Uskoro promotivni let iz BiH za Moskvu

    U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva 'Mostar 2013' jučer je održan sastanak o uspostavi direktne linije Sarajevo-Moskva, te kasnije Mostar-Moskva i Banja Luka-Moskva.
    Sastanak je organizovan od strane Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Ministarstva okoliša i turizma FBiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.
    Sastanku su prisustvovali ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, ministrica okoliša i turizma FBiH, Branka Đurić, ministar prometa i komunikacija FBiH, Enver Bijedić , direktori zračnih luka Sarajevo, Mostar i Banja Luka, te direktor avio kompanije Moskovia airlines Mikhail Alekseev sa saradnicima.
    Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gospodin Ivan Veličan, kazao je kako će Moskovija airlines imati punu tehničku i marketinšku podršku , te je pozvao predstavnike ruske avio kompanije u posjet Sarajevu, na nastavak pregovora, gdje bi se mogli ostvariti jos konkretniji dogovori vezani za uvođenje linije Sarajevo-Moskva.
    Na sastanku je zaključeno kako BiH postaje sve zanimljivija turistička destinacija Rusima i da se svi u Federaciji trude da se postigne što veći napredak kada je u pitanju razvoj turizma.
    Ministrica Branka Đurić najavila je promotivni let prema Moskvi iz BiH već u mjesecu maju ili junu.